Zorgaanbieders
Werken bij VGZ
VGZ Zorgverzekering
Over Coöperatie VGZ
Dit zijn wij
Organisatie en Bestuur
Organisatie en Bestuur
Ik wil meer weten over
Overzicht
Corporate Governance
Gezondste organisatie van Nederland
Juridische structuur
Executive Committee
Raad van Commissarissen
Ledenraad
Over ons
Over ons
Informatie over
Over Coöperatie VGZ
Onze merken
Samen Voorop
Geen winstoogmerk
Feiten en Cijfers
Feiten en Cijfers
Onze feiten en cijfers
Overzicht
Jaarverslag 2023
Zorginkoop
Dossiers
Samen voorop
Zo werken we samen met zorgaanbieders aan vernieuwende zorg
Bekijk de voorbeelden
Zorg
Toekomstbestendige zorg
Thema's
Thema's
Innovatie en procesverbetering
Digitalisering
Innovatie in de zorg
Passende zorg
Onze visie op ouderenzorg
Middelen en Duurzaamheid
Duurzaamheid
Personeeltekort
Het Netwerk Zinnige Zorg
VGZ Zorgkantoor
Werken aan toekomstbestendige zorg
Bekijk hoe wij dit doen
Gezondheid
Gezonder Nederland
Bekijk onze thema's
Bekijk onze thema's
Meer informatie over
Zelfmanagement
Preventie
Leefstijl - GLI
Gezondere leden
Eigen regie
Meer weten over hoe wij bijdragen aan toekomstbestendige zorg?
Bekijk het hier
Nieuws en Media
Blijf op de hoogte
Nieuws en Media
Nieuws en Media
Meer informatie over
Mediatheek
Onze woordvoerders
Podcast: Nieuwe blik op zorg
Evenementen
Onze video's
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Bekijk hier onze nieuwsberichten
Zorgaanbieders
Werken bij VGZ
VGZ Zorgverzekering
Cooperatie VGZ
Nieuws en media
Nieuwsoverzicht
Coöperatie VGZ investeert 6 miljoen in NLC Health Ventures
Coöperatie VGZ investeert 6 miljoen in NLC Health Ventures
03-06-2024
Als aanjager van innovatie in de zorg investeert VGZ 6 miljoen in NLC Health Ventures (NLC). VGZ is hiermee de eerste zorgverzekeraar die een investering in NLC doet. VGZ en NLC gaan een strategisch partnerschap aan om impactvolle, innovatieve bedrijven in de zorg verder te brengen. Met de kapitaalinjectie, kan NLC jaarlijks grote aantallen bedrijven succesvol uitbouwen.
Slimmere zorg
Kees Hamster, CFO van VGZ: “Met ons Voorop in Zorg fonds investeren we 60 miljoen in innovatieve bedrijven die de zorg toegankelijk en betaalbaar houden. De focus ligt op bedrijven die oplossingen bieden voor het verhogen van arbeidspotentieel, het verlagen van zorggebruik en vermindering van zorginstroom. Zo besparen we tijd voor zorgprofessionals, zetten we hulpmiddelen slimmer in en leveren we een bijdrage aan de zelfregie van patiënten. VGZ kan met haar kennis en kunde, bedrijven helpen die op het punt staan zich te introduceren op de markt of bezig zijn met de verdere opschaling in Nederland, door toegang te bieden tot expertise over vergoedingen, marktomvang, huidige zorgpaden en contracterings- en verdienmodellen.''
Inhoudelijke samenwerking
De samenwerking met NLC sluit hier goed bij aan. NLC vindt, bouwt en schaalt transformatieve gezondheidsinnovaties en brengt deze naar de markt, met als doel om meer patiënten van goede zorg te voorzien. “VGZ ziet grote uitdagingen in de gezondheidszorg, waar NLC passende innovaties, vanuit de hele wereld, voor kan vinden en deze kan uitbouwen tot volwaardige bedrijven. De investering van en samenwerking met VGZ maakt het mogelijk om deze innovaties sneller naar de patiënt te krijgen”, aldus Bert-Arjan Millenaar, CEO en oprichter van NLC Health Ventures. Sinds 2015 brengt NLC op grote schaal impactvolle innovaties naar patiënten, met meer dan 100 startups, 4 fondsen en activiteiten in 16 landen, om de kwaliteit van de zorg te verbeteren.
Impact voor de patiënt
Een voorbeeld van zo’n innovatie is Nicolab, dat via informatie-uitwisseling tussen artsen en ziekenhuizen, ondersteund door AI, tijds-sensitieve behandelingen voor een beroerte sterk verbetert. Elke dag worden in Nederland meer dan 250 mensen getroffen door een beroerte of TIA en de gevolgen van een beroerte zijn in Nederland de belangrijkste oorzaak van invaliditeit; 376.000 mensen ervaren dagelijks de gevolgen hiervan. Van alle overlevenden van een herseninfarct functioneert meer dan de helft na 6 maanden niet zelfstandig. Dit komt doordat het stolsel in het brein te laat of niet verwijderd wordt. Door te investeren in deze innovatie, hebben patiënten meer kans op een noodbehandeling voor het verwijderen van risicovolle stolsels en 1,8x meer kans op een zelfstandig leven na een beroerte. Dat zorgt voor een betere kwaliteit van leven, en bespaart het flinke kosten voor ziekenhuizen en maatschappij. NLC maakte het mede mogelijk dat Nicolab’s oplossing voor beroertezorg nu beschikbaar is.
Deel dit artikel:
Wilhelm
Doeleman
Senior Woordvoerder
Stuur mij een e-mail
Neem telefonisch contact op