Wijziging inkoopbeleid: Addendum ‘Module farmaceutische zorgprestaties’ uitgebreid met gewijzigde voorwaarde prijsbeleid

15-08-2024

Op basis van vragen en input vanuit de markt hebben we een voorwaarde in ons prijsbeleid voor 2025 aangepast. Zorgaanbieders met een doorlopende overeenkomst willen we ook gebruik laten maken van deze gewijzigde voorwaarde. Daarom verwerken we dit nieuwe prijsbeleid in het addendum ‘Module farmaceutische zorgprestaties’. De naam van het addendum wijzigt hierdoor in ‘Module farmaceutische zorgprestaties en prijsbeleid’. Dit hebben we aangepast in ons inkoopbeleid Farmaceutische zorg 2025.


Waarom deze wijziging?

Afgelopen jaar ontvingen wij vragen en input vanuit de markt over ons prijsbeleid. Op basis hiervan hebben wij besloten om een voorwaarde in ons prijsbeleid aan te passen. Het gaat om de voorwaarde en de vergoeding voor de UR-geneesmiddelen met een terhandstelling, waarop de Laagste Prijs Garantie (LPG) van toepassing was. Wordt er binnen een preferent cluster vanwege medische noodzaak (MN) een alternatief UR-geneesmiddel verstrekt? Dan is vergoeding volgens LPG niet meer van toepassing. 

We voegen deze nieuwe voorwaarde toe aan de overeenkomst voor 2025. Daarnaast vinden we het belangrijk dat ook zorgaanbieders met een doorlopende overeenkomst gebruik kunnen maken van het gewijzigde prijsbeleid. Daarom voegen we dit ook toe aan het addendum ‘Module farmaceutische zorgprestaties’. De naam van dit addendum verandert in ‘Module farmaceutische zorgprestaties en prijsbeleid’.


Wat betekent dit voor u als zorgaanbieder?

Gewijzigd prijsbeleid standaard onderdeel van nieuwe overeenkomsten 2025

In de nieuwe zorgovereenkomst voor 2025 nemen we het gewijzigde prijsbeleid standaard op. Dit betekent dat zorgaanbieders die voor 2025 een nieuwe zorgovereenkomst afsluiten, vanaf 1 januari 2025 kunnen declareren volgens het gewijzigde prijsbeleid. 

Zorgaanbieders met een doorlopende zorgovereenkomst ontvangen een addendum met gewijzigd prijsbeleid

Heeft u al een zorgovereenkomst Farmaceutische zorg 2024-2025? Dan ontvangt u van ons automatisch een aanbod voor het addendum ‘Module farmaceutische zorgprestaties en prijsbeleid’. Hierin is het gewijzigde prijsbeleid opgenomen. 

Het addendum ontvangt u uiterlijk 15 september 2024 in het Zorginkoopportaal van VECOZO. U ontvangt bericht zodra het addendum voor u klaarstaat. Na ondertekening van het addendum kunt u de geleverde zorgprestatie bij ons declareren, en is het gewijzigde prijsbeleid van toepassing.


Wijziging inkoopbeleid 2025

Deze wijziging staat opgenomen in ons inkoopbeleid Farmaceutische zorg 2025 en is te vinden in het hoofdstuk 'Wijzigingen en aanvullingen op het inkoopbeleid'. 

 
  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • UMC Zorgverzekering
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam