Let op: dit bericht is alleen bedoeld voor digitaal gecontracteerde vrijgevestigden en instellingen (met een omzet minder dan 3 miljoen euro, gebaseerd op het zorgkostenplafond 2020).
De tarieven voor digitaal gecontracteerde zorgaanbieders in setting 1 (sectie II monodisciplinair) komen tot stand op basis van een door ons vastgesteld tariefpercentage van de maximum NZa tarieven. Elke zorgaanbieder dient een goedgekeurd kwaliteitsstatuut te hebben. In dat geval ontvangt u hiervoor het basis tariefpercentage.
Indien u als zorgaanbieder beschikt over een visitatiecertificaat van het NIP, de LVVP of de NVGzP en/of als u in bezit bent van het KiBG-keurmerk kunt u in aanmerking komen voor een opslag tariefpercentage. U ontvangt dan een opslag op het basistarief.
Bent u een digitaal gecontracteerde, vrijgevestigde zorgaanbieder en levert u zorg in setting 1? Dan gelden voor u de volgende criteria:
Naast een goedgekeurd kwaliteitsstatuut (basistarief) bent u eventueel ook in het bezit van een:
Bent u een digitaal gecontracteerde instelling en levert u zorg in setting 2, 3, 4, 5 en/of 8? Er is geen aanvullend beleid van toepassing.
Voor het aanvragen van een verhoging van het zorgkostenplafond in 2023 staat op pagina 14 (onder ‘Zorgkostenplafond’) als een van de criteria vermeld dat zorgaanbieders gevestigd moeten zijn in één van onze GGZ-wachttijden Hotspot regio’s (i.c.m. onze kernwerkgebieden).
Wij benadrukken graag dat zorgaanbieders, ook wanneer zij niet gevestigd zijn in een Hotspot regio, een aanvraag voor verhoging van het zorgkostenplafond bij ons kunnen indienen. Meer informatie over onze Hotspot regio’s vindt u op de webpagina Zorgkostenplafond.
Deze wijziging staat opgenomen in ons inkoopbeleid GGZ 2023 en is te vinden in het hoofdstuk 'Wijzigingen/aanvulling op het inkoopbeleid'.