Wijziging inkoopbeleid 2025: Nieuw aanbod Oefentherapie Generiek met de juiste looptijd van 2 jaar

09-10-2024
In ons aanbod voor een zorgovereenkomst Oefentherapie Generiek stond onbedoeld een looptijd van 1 jaar in plaats van 2 jaar. Daarom bieden we zorgaanbieders uiterlijk 11 oktober 2024 een nieuwe zorgovereenkomst aan met de juiste looptijd van 2 jaar. Het is belangrijk dat zorgaanbieders deze nieuwe zorgovereenkomst accepteren in het Zorginkoopportaal van VECOZO.

Waarom deze wijziging?

Op 25 september 2024 hebben wij de zorgovereenkomst Oefentherapie Generiek aan zorgaanbieders aangeboden in VECOZO. We hebben geconstateerd dat in deze zorgovereenkomst helaas een verkeerde einddatum is opgenomen. De einddatum in de overeenkomst was 31 december 2025, terwijl dit 31 december 2026 moest zijn. Deze langere looptijd is gunstiger voor zorgaanbieders, omdat zij zo voor 2 jaar de zorgovereenkomst Oefentherapie Generiek behouden. Daarom bieden wij de zorgovereenkomst Oefentherapie Generiek met de juiste einddatum opnieuw aan in VECOZO. 

Wat betekent dit voor u?

Zorgaanbieders ontvangen alsnog een aanbod voor de 2-jarige zorgovereenkomst Oefentherapie Generiek met einddatum 31 december 2026. Voor zorgaanbieders zijn er twee mogelijke situaties:

  • U heeft de zorgovereenkomst Oefentherapie Generiek al geaccepteerd

    Uiterlijk 11 oktober 2024 ontvangt u van ons een nieuw aanbod voor de zorgovereenkomst Oefentherapie Generiek in het Zorginkoopportaal van VECOZO. Deze deadline hebben we opgenomen in het hoofdstuk Planning zorginkoop van ons inkoopbeleid Paramedische zorg 2025. We vinden het vervelend dat u extra werk heeft aan het accepteren van de juiste overeenkomst. Het is echter belangrijk dat u dit nieuwe aanbod accepteert in VECOZO, zodat het oude aanbod komt te vervallen. 

  • U heeft de zorgovereenkomst Oefentherapie Generiek nog niet geaccepteerd

    We vervangen in het Zorginkoopportaal van VECOZO het contractaanbod door het nieuwe aanbod met de juiste looptijd van 2 jaar. U kunt dus het contractaanbod accepteren dat vanaf 11 oktober 2024 voor u klaarstaat in VECOZO. Het oude aanbod krijgt de status ‘verouderd’, hier hoeft u niets mee te doen.

Wijziging inkoopbeleid 2025

Deze wijziging staat opgenomen in ons inkoopbeleid Paramedische zorg 2025 en is te vinden in het hoofdstuk ‘Wijzigingen en aanvullingen inkoopbeleid’. 

  • Logo VGZ
  • Logo Bewuzt
  • Logo IZA
  • Logo VGZ voor de Zorg
  • Logo Unive
  • UMC Zorgverzekering
  • Logo Zekur
  • Logo Zorgzaam