Onze verzekerden ontvangen voor ziekenvervoer een vergoeding vanuit de basisverzekering wanneer het vervoer noodzakelijk is voor:
Zonder machtiging kunnen we declaraties van vervoer niet uitbetalen aan u of onze verzekerde. De machtiging moet daarom voorafgaand aan het vervoer aangevraagd worden.
Heeft u geen overeenkomst met ons? Dan kan de vergoeding die wij uitbetalen voor de vervoerskosten lager uitvallen. De maximale vergoeding is afhankelijk van de verzekeringsvoorwaarden. Meer informatie vindt u in onze Lijst maximale vergoedingen voor niet-gecontracteerde zorgaanbieders. Deze lijst kunt u bekijken op de pagina Algemene informatie.
De hardheidsclausule is in de vorige eeuw in het leven geroepen om de zorg toegankelijk te houden. Deze clausule houdt in dat de verzekerde binnen een bepaalde periode zoveel kilometers aflegt dat het redelijk is dat de kosten van vervoer vergoed worden door de zorgverzekeraar.
Het aantal aaneengesloten maanden waarin vervoer nodig is (maximaal 12) x Het aantal keren per week dat vervoer nodig is x Het aantal kilometers voor een enkele reis
De rijksoverheid stelt jaarlijks een eigen bijdrage vast die betaald wordt door de verzekerde. De hoogte van de eigen bijdrage is onafhankelijk van de totale reiskosten en vastgelegd in de verzekeringsvoorwaarden.